Εξορμήσεις

07.02.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2018

 

Ο Ορειβατικός Μοιρών έκοψε την πίτα του στον Βρέλη


Η κοπή της βασιλόπιτας του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών –που συνδυάζεται πάντα με μα εξαίρετη παραδοσιακή φασολάδα η οποία προσφέρεται στους παριστάμενους- πραγματοποιήθηκε φέτος όχι στην Πάνω Ρίζα και στην φιλόξενη για πολλά χρόνια Μονή Βροντησίου, αλλά στην έδρα του Συλλόγου στο Βρέλη Δήμου Φαιστού.

Την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, πιστοί στο ραντεβού τους τα μέλη του Ορειβατικού έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη τους πίτα την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, παρουσία του προέδρου του Δημοτκού Συμβουλίου Φαιστού Γιάννη Νικολακάκη, του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Μοιρών Χρυσόστομου Περγιαννάκη, του νεοεκλεγμένου προέδρου του Ορειβατικού Μανόλη Δακανάλη και πολλών μελών & φίλων του Συλλόγου.

Το τυχερό φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια χρυσή παράσταση ορειβάτη προσφοράς Χρυσοχοείου Σαββάκη , έπεσε στον Μ. Ντρετάκη. Όλοι οι παριστάμενοι τίμησαν δεόντως τη φασολάδα δια χειρός των μελών του  και τα άλλα εδέσματα που προσφέρθηκαν στα τραπέζια που στρώθηκαν στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου το οποίο ανακαινίστηκε από τους ίδιους τους Ορειβάτες που το φροντίζουν και το προσέχουν αφού είναι το «σπίτι» τους. Ευχή όλων ο Σύλλογος να κατακτά πάντα κορυφές!

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019
Φαράγγι Ελυγιάς , Αστερούσια
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019
Φαράγγι & Δρόμος Κουδουμά
Αναχώρηση: 07:30
Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
Σελί - Αστεροσκοπείο Σκίνακα με ποδήλατα
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 05 Μαΐου 2019
Φαράγγι Χαυγά , Οροπέδιο Λασιθίου
Αναχώρηση: 07:00