Ο Σύλλογος

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος πρωτοτύπησε με το να ανακαινίσει και να χρησιμοποιήσει το εγκαταλελειμμένο και μισοκατεστραμένο Δημ.Σχ του οικισμού Βρέλη ως ορμητήριό του, αφού ζήτησε και πήρε την παραχώρησή του από το Δήμο Μοιρών. Φύτεψε κι άλλα δέντρα στον αύλειο χώρο του, επισκεύασε τη στέγη και τα πορτοπαράθυρά του, επιδιόρθωσε το δάπεδό του, το έβαψε, έκτισε μπεντένια και με τη χορηγία του Δήμου κατασκεύασε υπόστεγο με παρασιά για τις διάφορες εκδηλώσεις του. Τα είκοσι αυτά χρόνια που ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, έδωσε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να έρθουν σε επαφή με μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της πατρίδας μας.

Το εντευκτήριο – ορμητήριο του Συλλόγου μας, βρίσκεται στο χωριό Βρέλη ( λίγο έξω από τις Μοίρες).

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών

  • - Καταρτίζει προγράμματα αναβάσεων και ορειβασιών ανά εξάμηνο, στα πανέμορφα τοπία της Κρήτης και της Ελλάδας.
  • - Έχει οργανώσει ομάδα ποδηλασίας και κάθε χρόνο οργανώνει παιδική ορειβασία με τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.
  • - Δημοσιεύει στον τοπικό τύπο περιγραφές των ορειβασιών του συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και ανάδειξη του τόπου και στην προσέλκυση και άλλων συμπολιτών μας στις εκδηλώσεις μας.
  • - Πραγματοποίησε Φωτογραφική Έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία.( με φωτογραφίες των μελών του )
  • - Φροντίζει για το περιβάλλον και προτείνει στους Δήμους της Μεσσαράς διανοίξεις μονοπατιών σε εξαιρετικά όμορφες τοποθεσίες.
  • - Έχει διοργανώσει μέχρι τώρα 3 Παγκρήτιες Ορειβατικές Συναντήσεις κι έτσι δίνει την δυνατότητα σε ορειβάτες απ' όλη την Κρήτη να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τον τόπο μας.
  • - Οργανώνει διαλέξεις και προβολές που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Σαν ορειβατικός σύλλογος διοργανώνουμε εκδρομές και αναβάσεις μόνο για τα μέλη μας.

Δικαιολογητικά για εγγραφή:

  • Αίτηση εγγραφής
  • 2 φωτογραφίες
  • Ετήσια συνδρομή 10,00 ευρω

Δ.Σ.

Πρόεδρος:Δακανάλης Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος:Μουζουράκης Κωνσταντίνος
Ταμίας:Σαββάκης Εμμανουήλ
Γραμματέας:Μαλεφιτσάκη Αικατερίνη
Έφορος Εντευκτηρίου:Σαββάκης Νεκτάριος

Επικοινωνία:

email: eosmoiron@gmail.com

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Warning: include(/home/clients/webman/webman_ring.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30

Warning: include(): Failed opening '/home/clients/webman/webman_ring.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30