Νέα του συλλόγου

29.12.2021
ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου εξαμηνου 2022

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


9

Κοπή πίτας στους Δυο Πρίνους

Ακολουθώντας την αγαπημένη διαδρομή Βροντήσι - Σαμάρι - Δυο Πρίνοι - Ζαρός

που ως καθιερωμένη εορταστική τελευταία πορεία του χρόνου, είχε αναβληθεί. Θα ξεκινήσουμε από το Κουτσουνάρι πιο πάνω από το Βροντήσι, θα ανηφορήσουμε μέσα από το δάσος ως το Ποροσώμαρο, θα συνεχίσουμε στους δυο Πρίνους για την κοπή της πίτας με την καθιερωμένη φιλοξενία στην οποία συνεισφέρουμε όλοι, και μετά θα κατηφορίσουμε προς Το δάσος του Ρούβα και θα μπούμε στο Ζαριανό φαράγγι για την επιστροφή.

Πληροφορίες ΔΣ


16

Αρκάδι - Ελεύθερνα

Ξεκινάμε την πορεία μας από το ιστορικό Αρκάδι, όπου έλαβε μέρος το ολοκαύτωμα του 1866, και συνεχίζουμε προς τα ανατολικά, ακολουθώντας το μονοπατι Ε4. Φτάνουμε στην Αρχαία Ελεύθερνα και επισκεπτόμαστε τις τεράστιες λαξευτές Ρωμαϊκές δεξαμενές, τον ερειπωμένο πύργο και την νεκρόπολη της πόλης. Αξίζει να κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να επισκεφθούμε την αρχαία γέφυρα που χτίστηκε με το εκφορικό σύστημα (τριγωνικό) και το σπουδαίο Μουσείο της Ελεύθερνας.Αφήνουμε την Ελεύθερνα πίσω μας και κινούμαστε προς τα ανατολικά στις Μαργαρίτες, όπου και τελειώνει η πορεία μας.

Μαζί με τον ΕΟΣ Ρεθύμνου

Αρχηγός: Κώστας Καμπουράκης

τηλ:6932331608


19

Εκλογές για το νέο ΔΣ


30

Βαλσαμόνερο- Σανίδα - Μαγαρικάρι

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Βορίζια . Από χωματόδρομο θα φτάσουμε στον Άγιο Φανούριο (Βαλσαμόνερου).Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε από χωματόδρομο και μονοπάτι και θα φτάσουμε στην κορυφή Σανιδα , με θέα στο φράγμα Φανερωμένης και στα νότια του Ψηλορείτη.Θα συνεχίσουμε κατηφορίζοντας, πάλι από μονοπάτι και χωματόδρομο και θα τερματίσουμε στο χωριό Μαγαρικάρι.

Ώρες πορείας:4

Αρχηγός: Μακρυδάκη Βαγγελιώ (Καμέλια)

τηλ:6974762068



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

13

ΚΟΡΦΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Από το Μιτάτο των Καψάληδων αρχίζει η απαιτητική χειμερινή πορεία μας αν το πεδίο είναι χιονισμένο.

Αρχηγοί: Νεκτάριος Σαββάκης 6974171820

Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190



27

ΖΟΥΡΒΑ ΤΡΟΜΑΡΙΣΑ

Μια πανέμορφη διαδρομή στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Από το χωριό Ζούρβα των Χανίων, ανηφορίζουμε σε κατάφυτο από κυπαρίσσια μονοπάτι ως το οροπέδιο Βούλισμα και συνεχίζουμε μέχρι το εντυπωσιακό φαράγγι της Τρομάρισσας και την ομώνυμη πηγή που η λαϊκή παράδοση συνδέει με νεράιδες και ξωτικά.

Μαζί με τον ΕΟΣ Ρεθύμνου

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο

Αρχηγός: Κώστας Καμπουράκης τηλ:6932331608






ΜΑΡΤΙΟΣ



12-13

ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

Ξεκινούμε Σάββατο και ανεβαίνουμε στο καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος οπου θα διανυκτερεύσουμε και το πρωί θα ξεκινήσουμε ανάβαση για την πιο ψηλή και χιονισμένη κορφή της Κρήτης.

Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός

Αρχηγός Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190


20

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΜΕΡΑΜΠΕΛΟΥ

Μια όμορφη κυκλική πεζοπορία σε παλιό μονοπάτι-καλντερίμι που ξεκινά και επιστρέφει στον οικισμό Πάνω Λούμα του Μεραμπέλου.

Μια διαδρομή στο ιδιαίτερο άγονο και ξερό τοπίο του Απάνω Μεραμπέλλου με τις ξερολιθιές και την μεγάλη εκκλησιαστική παράδοση και προσφορά από τα χρόνια της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Στην διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε τα δύο πιο σημαντικά μοναστήρια  από τα πολλά που άκμασαν στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου, τη Μονή Καρδαμούτσας και την Μονή Αρετίου.

Ώρες πορείας 4

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο

Ώρα αναχώρησης από Μοίρες 7:00

Αρχηγός Μανώλης Δακανάλης  6977310091




Πέμπτη 24 – Κυριακή 27

Ορεινή Αρκαδία

Με τον ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

θΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΥΔΟΥΜΑ

(Θα μοιραστουν οι εξορμήσεις μέχρι πριν το Πάσχα Ανώγεια Άγιος Υάκινθος – Φαράγγι Κουδουμά – Ποδηλασία Σελί Αστεροσκοπείο)





ΜΑΪΟΣ

8

ΚΕΔΡΟΣ

Κέδρος από Γιους Κάμπο

Το Οροπέδιο Γιους Κάμπος βρίσκεται στις βορειοδυτικές παρυφές του όρους Κέδρος, ανάμεσα στην κοιλάδα του Αμαρίου και στο Σπήλι, περίπου 31χλμ νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Το όνομα Γιους Κάμπος σημαίνει ο Κάμπος της Ηούς, από την Ηώ που στην ελληνική μυθολογία ήταν η θεά της Αυγής.Αυτό όμως που κάνει αυτό το μικρό και ταπεινό οροπέδιο τόσο σπουδαίο, όσο ελάχιστα άλλα μέρη της Κρήτης, είναι η τεράστια οικολογική του σημασία, καθώς εδώ χιλιάδες ενδημικές τουλίπες του είδους Tulipa doerfleri την άνοιξη δημιουργούν ένα κατακόκκινο χαλί. Το είδος μάλιστα έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα από το 1981, καθώς εντοπίζεται παγκοσμίως μόνο στον Κάμπο της Ηούς.

Με σεβασμό λοιπόν στην ενδημική τουλίπα, ακολουθούμε το μονοπάτι που μας ανεβάζει στην κορυφή.

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα

Αρχηγοί: Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190

Μανώλης Λεκάκης 6932331615


29

Μάταλα - Γουρνιά

Με αφετηρία τα Μάταλα, πάνω απο την παραλία της Κόκκινης Άμμου θα πεζοπορήσουμε στο πλάι ψηλών κατακόρυφων γκρεμών με σαγηνευτική θέα στον Κόλπο της Μεσαράς. Μέσω ήπιων ανεβοκατεβασμάτων κατά μήκος των γκρεμνών, φτάνουμε στην πιο χαμηλή περιοχή Γουρνιά με μαλακό ασβεστόλιθο που η στεριά σχηματίζει πέντε συνεχόμενους όρμους στις εξόδους μικρών φαραγγιών, που όμως δε σχηματίζουν παραλία. Η θάλασσα απογύμνωσε τον ασβεστόλιθο των όρμων σε τέτοιο βαθμό που ο όρμος θυμίζει ένα λευκό σεληνιακό τοπίο. Παράλληλα ξεγύμνωσε τα πετρώματα αποκαλύπτοντας πολλά απολιθώματα και δημιουργώντας μεγάλες κολύμπες με θαλασσινό νερό, σαν ατομικές πισίνες.

Αρχηγός: Σαββάκης Μανώλης 6972728967



ΙΟΥΝΙΟΣ

5

Φαράγγι των Μύλων

Το φαράγγι των Μύλων είναι μια εντυπωσιακά πράσινη όαση πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Στην πραγματικότητα δεν είναι φαράγγι αλλά μια λαγκαδιά που μέσα της φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό φυτών και δέντρων, που θυμίζει βοτανικό κήπο. Το νερό που δε σταματά ποτέ να τρέχει προέρχεται από τις πλούσιες πηγές που βρίσκονται στο φαράγγι σε διάφορα σημεία με μεγαλύτερες αυτές στον Άγιο Αντώνιο και στις Πέντε Παρθένες.

Ώρα αναχώρησης 8:00

Αρχηγός Πελαγία Κάτη

τηλ 6973276972





19

Ομαλός Βιάνου - Αφέντης Χριστός

Από τον Ομαλό της Βιάνου θα ανηφορισουμε για τον Αφέντη Χριστό (2141μ), τη δεύτερη ψηλότερη κορφή της Δίκτης.

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα

Αρχηγός Γιώργος Γουναλάκης 6936392028


25-26

Φαράγγι Σαμαριάς

Αρχηγός κατερίνα Μαλεφιτσάκη 6937813144

Θα υπάρξει προγραμματισμός αργότερα

Παρακάτω πατήστε και συνδεθείτε στο ημερολόγιο μας

https://calendar.google.com/calendar/u/1?cid=ZW9zbW9pcm9uQGdtYWlsLmNvbQ












 

 

 

 

Φωτογραφίες


Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΟΞΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΞΟΣ
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Αναχώρηση: 08:00
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024
11-12 ΠΑΧΝΕΣ
Αναχώρηση: 14:00
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Αναχώρηση: 00:00

Warning: include(/home/clients/webman/webman_ring.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30

Warning: include(): Failed opening '/home/clients/webman/webman_ring.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30