Νέα του συλλόγου

08.07.2023
ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2023

ΙΟΥΛΙΟΣ


2 Ιουλίου

Φρατιανο Φαράγγι

Την Κυριακή 2 Ιουλίου θα κάνουμε ποταμοδιάσχιση στο Φρατιανό Φαράγγι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαράγγια του Νομού Ρεθύμνου και διέρχεται σε μεγάλο μέρος του παράλληλα με το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, διασχίζοντας το Ξηρό Όρος. Η είσοδος του βρίσκεται δίπλα στο χωριό Φρατί και η έξοδος του βρίσκεται κοντά στην έξοδο του πάνω μέρος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού.

Η πορεία μέσα στο καταπράσινο φαράγγι με τα πλατάνια και τις ιτιές από το χωριό Φρατί ως τη γέφυρα του Μεγάλου Ποταμού απαιτεί περίπου 5-6 ώρες και σε πολλά σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Μετά τις 5 ώρες πορείας συναντάμε καταρράκτη 6-7 μέτρων, ο οποίος απαιτεί παράκαμψη και μετά από δίκτυο χωματόδρομου μέσα από αρχαίους ελαιώνες, περνάμε ένα πετρόκτιστο γεφύρι και σύντομα καταλήγουμε στο γνωστό πέτρινο γεφύρι του Πρέβελη.

Εξοπλισμός παλιά παπούτσια (όχι άρβυλα) για το περπάτημα μέσα στο νερό. Κράνος όποιος θέλει, και καλό είναι να συμβουλευτεί τον αρχηγό . Σακίδιο μικρό όποιος θέλει για λίγο νερό και σνακ, ή και καθόλου σακίδιο.

Κινητά που κινδυνεύουν όχι μέσα στο ποτάμι.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν κολύμπι.

Στεγνά ρούχα και παπούτσια θα αφήσουμε σε σακίδια στο αυτοκίνητο που θα συναντήσουμε στην έξοδο του φαραγγιού στην Γέφυρα.

Δηλώσεις και πληροφορίες στον αρχηγό Γιάννη Κωνιωτακη τηλ 6948485190

Ώρα αναχώρησης 8:00


15-16 Ιουλίου

2ΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ

ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ

Ένα διήμερο με πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αναρρίχηση, ή γνωριμία με την αναρρίχηση, πεζοπορία, κολύμπι, παρέα κάτω από τα άστρα.

Ελεύθερη προσέλευση






22-23Ιουλίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΡΟΒΙΛΙ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΝΑΚΑΡΟΥ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το Σάββατο αναχώρηση από τις 13:00 για Αβρακόντε, οπου θα παραλάβουν  τα σακίδια μας οι διοργανωτές , κι εμείς θα περπατήσουμε ως τον χώρο κατασκήνωσης. Εκεί θα συναντηθούμε με ορειβάτες απ΄ολη την Ελλάδα. Για λόγους οικονομίας και προστασίας  του περιβάλλοντος είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες μαζί με την σκηνή και το υπνόσακο τους ,να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (καραβάνα, πιρούνι, μαχαίρι, ποτήρι) και το παγούρι τους.  Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει πόσιμο νερό.

Την Κυριακή μετά το πρωινό,

Θα ακολουθήσουν  4  πορείες ,μια  δύσκολη  και τρεις εύκολες

07.00   Έναρξη δύσκολης ανάβασης «Κορυφή Σπαθί 2148 μ.»  ώρες πορείας  7  ανάβαση – κατάβαση


07.30 Έναρξη εύκολης  ορειβατικής διαδρομής «Καταφύγιο-Λιμνάκαρο-Μυριούσα και επιστροφή  Βιότοπος με Αμπελιτσιές  ZELKOVA ABELITSEA.  ώρες πορείας  6

07.30  Έναρξη εύκολης  ανάβασης «Καταφύγιο-Ε4-Ποταμός-Αγιο Πνεύμα Λιμνάκαρο-Καταφύγιο»  ώρες πορείας 4

08:30    Έναρξη εύκολης ανάβασης « Καταφύγιο - κορυφή Στροβίλι - Καταφύγιο »  ώρες πορείας 2

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα


Δηλώσεις συμμετοχής: Κατερινα Μαλεφιτσάκη 6937813144



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

12-13 Αυγούστου

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΚΡΙΟΣ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Το Σάββατο θα αναχωρήσουμε για Παλαιόχωρα οπου θα διανυκτερεύσουμε σε camping ή σε δωμάτια, όπως θέλει ο καθένας. Την Κυριακή πρωί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το ακρωτήριο Κριός οπου θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι Ε4 ως το Κεδρόδασος που θα κάνουμε στάση για μπάνιο. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε άλλα 3 χλμ ως το Ελαφονήσι απ όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο για επιστροφή.

Αρχηγός: Μανώλης Σαββάκης 6972728967

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο


20 Αυγούστου ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ

Το φαράγγι του Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου και έχει μήκος 3χλμ. Οι τεράστιες βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού φτάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, όπου ζουν σημαντικά είδη ορνιθοπανίδας. Από μέσα περνάει ο Κουρταλιώτης Ποταμός που πηγάζει από τον κάμπου του διασχίζει το φαράγγι και εκβάλλει στο διάσημο Φοινικόδασος του Πρέβελη.

Ώρες πορείας 6

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Αρχηγός:Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190


ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

10 Σεπτεμβρίου

Τρυπητή Κατάρτι

Στα άγρια κι επιβλητικά Αστερούσια, ακολουθώντας το μονοπάτι από την Τρυπητή ως την

παραλία Κατάρτι.

Αρχηγός Αργυρώ Κακοδειπνάκη τηλ 697 836 6854

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Αναχώρηση 8:00





16-17 Σεπτεμβρίου

41η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση – Γιούχτας

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης συναντιούνται για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση διοργανώνεται από τον Εος Ηρακλείου και φιλοξενείται στον ευρύτερο χώρο της περιοχής του Γιούχτα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε σκηνές στο Φουρνί, ξεναγήσεις, φαγητό, γλέντι και ανάβαση στην κορυφή του Γιούχτα (811μ).

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Πληροφορίες ΔΣ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1 Οκρωβρίου

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΒΟΛΑΣ

Μικρό, αλλά πανέμορφο το φαράγγι της Περβόλας εκπλήσσει ευχάριστα με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την αγριάδα του (χαρακτηριστικό τοπίο των Αστερουσίων). Η έξοδος του φαραγγιού καταλήγει στην εντυπωσιακή παραλία Καμινάκι. Τελικός προορισμός οι Άσπες, μία από τις ομορφότερες και πιο καλά κρυμμένες παραλίες της Κρήτης.

Μια πορεία για έμπειρους ορειβάτες

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχων

Μετάβαση με λεωφορείο

Αρχηγός: Μανώλης Σαββάκης 6972728967



14-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ

Αφού διανυκτερεύσουμε στον Αη Γιάννη Σφακίων,το πρωί θα αρχίσουμε την πεζοπορία.Με την έξοδο από το άγριο φαράγγι της Αράδαινας θα  βρεθούμε στη μαγευτική παραλία «Μάρμαρα», η οποία είναι από τις ωραιότερες της Κρήτης και  στα κρυστάλλινα  τουρκουάζ  νερά της θα  απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Στην συνέχεια θα πεζοπορήσουμε ως το Λουτρό απ όπου θα αναχωρήσουμε με το πλοίο, ενώ όσοι θέλουν θα ακολουθήσουν την μικρή ομάδα που θα συνεχίσει την πορεία ως τα Γλυκά νερά και στην συνέχεια Σφακιά.

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Αρχηγοί: Κώστας Καμπουράκης 6932331608

& Μανόλης Λεκάκης 6932331615


22  Οκτωβρίου

ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΨΑ ή ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΩΝ

Το Φαράγγι των Περβολακίων ή του Καψά βρίσκεται στο νομό Λασιθίου κοντά στον Μακρύ Γιαλό στη νότια Κρήτη (περίπου 35 χλμ από τη Σητεία). Δίπλα ακριβώς είναι χτισμένη η Μονή Καψά. Έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ' όπου πήρε και το όνομά του.

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο

Ώρες πορείας 4

Αναχώρηση 7:00

Αρχηγός: Μανόλης Δακανάλης

6977310091


27-30 ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Τετραήμερο στα αγέρωχα βουνά της Ηπείρου. Με βάση τους Μελισσουργούς ανεβαίνουμε στις κορυφές Στρογγούλα και Σταυρό Καρκαδίτσας, περπατάμε ανάμεσα στα έλατα που αγκαλιάζουν τις πλαγιές, πηγαίνουμε από το Συρράκο στους Καλαρρύτες και θαυμάζουμε τον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο, ύψους 350 μέτρων, τον παράδεισο του canyoning.

Πληροφορίες συμμετοχές Αργυρώ Κακοδειπνάκη τηλ 697 836 6854


ΝΟΕΜΒΡΗΣ


5 Νοεμβρίου

ΜΑΤΑΛΑ  ΓΟΥΡΝΙΑ

Μια πορεία στα δυτικά Αστερούσια, ξεκινώντας από τα γραφικά Μάταλα, με προορισμό την στενή παραλία Γουρνιά.

Ένας τόπος που όσο κι αν τον βλέπεις δεν τον χορταινεις.. Απόκρημνα βράχια και μικρά φιόρδ σε όλη την διαδρομή.

Κολύμπι στο μεγάλο φιόρδ ή παραλία Γουρνιά. Η πορεία έχει πολλές υψομετρικές εναλλαγές και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και καλή ενυδάτωση.

Καπέλο, αντιηλιακο και νερό αρκετό ο καθένας για τις ανάγκες του.

. Μία απαιτητική διαδρομή 13 χμ όχι λόγω υψομέτρου , αλλά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής , των θερμοκρασιών , της απουσίας σκιάς και μονοπατιού . Η αποζημίωση φυσικά έρχεται από τα δροσερά, διαυγή και κρυστάλλινα νερά στις πιο μικρές και απομονωμένες παραλίες που θα συναντήσεις.

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Ώρες πορείας 5

Αναχώρηση 8:00

Αρχηγός: Μανώλης Σαββάκης 6972728967


18-19 Νοεμβρίου

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΙΝΟΣ Ε4 ΠΡΟΣ ΖΑΡΟ

Το Σάββατο ανεβαίνουμε από τους Άνω Ασίτες (600μ) στο Καταφύγιο Πρίνος του Εος Ηρακλείου(1080μ), όπου διανυκτερεύουμε.

Την Κυριακή νωρίς το πρωί ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 περνώντας από το πλάι της κορυφής Γυριστή θα κατηφορίζουμε στη θέση Διπλόρι (1300μ) έχοντας  υπέροχη θέα προς τη Χαλασοκεφάλα, τους Δύο Πρίνους, το Μαύρο Κούμο και τις πλαγιές πάνω από το δάσος του Ρούβα. Διασχίζοντας το πανέμορφο πρινοδάσος του Ρούβα φτάνουμε στον Άη Γιάννη (950μ) , ένα μαγευτικό μέρος με μεγάλα πλατάνια, παγκάκια και ξύλινα τραπέζια, όπου κάνουμε τη μεγάλη στάση μας και ανεφοδιαζόμαστε με νερό.Στη συνέχεια διασχίζουμε το όμορφο φαράγγι του Ζαρού (ή Γάφαρη), περνάμε από το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και καταλήγουμε στη λίμνη του Βότομου (450μ)

Αρχηγός Γιάννης Κωνιωτάκης τηλ 6948485190




26 Νοεμβρίου

Φαράγγι Πλατανίων

Το Φαράγγι Πλατανίων σχηματίζεται πάνω από το χωριό Πλατάνια, ενώνοντας τις νοτιοδυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη με την κοιλάδα του Αμαρίου.

Ένα πολύ απότομο, αλλά ασφαλές, μονοπάτι ανηφορίζει ως την είσοδό του στην περιοχή Κοκκινοχάρακο.

Από το μονοπάτι θα έχουμε τρομερή θέα στους εντυπωσιακούς γκρεμούς, τους κατακόρυφους βράχους ασβεστόλιθου βαμμένους στα κιτρινοκόκκινα χρώματα της διάβρωσης, στις βραχοσκεπές και στα πολλά σπήλαια.

Σε μικρό πλάτωμα που σχηματίζεται σε υψόμετρο περίπου 800μ, υπάρχει ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Αντωνίου, κτισμένος δίπλα σε πηγή με νερό.

Μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας κυκλική πορεία και μέσα απο το δάσος επιστρέφουμε στο χωριό Πλατάνια απ όπου ξεκινήσαμε

Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας οχήματα

Αρχηγός : Ελίζα Μελις 6976072657






ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

3 Δεκεμβρίου

ΜΕΣΑ ΠΟΤΑΜΟΙ ΣΕΛΕΝΑ ΟΝΗΣΙΜΟ ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ

Στα Λασιθιώτικα όρη.


Από την τοποθεσία Μεσα ποτάμοι θα ανηφορήσουμε στην κορυφή της Σελένας (1558μ).Στην Συνέχεια από το οροπεδιο Νήσιμο θα καταλήξουμε στο Τζερμιάδο.

Ώρες πορείας 6


Αρχηγός Μανόλης Δακανάλης τηλ 6977310091

Αναχώρηση 7:00

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο



17 Δεκεμβρίου

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΒΡΟΝΤΗΣΙ ΣΑΜΑΡΙ ΔΥΟ ΠΡΙΝΟΙ ΖΑΡΟΣ

Επετειακή όπως κάθε χρόνο, η τελευταία. Βροντήσι-Σαμάρι-Δυο Πρίνοι-Ζαρός

Πληροφορίες ΔΣ


 

Φωτογραφίες


Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Αναχώρηση: 08:00
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024
11-12 ΠΑΧΝΕΣ
Αναχώρηση: 14:00
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΠΛΑΤΥΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Αναχώρηση: 08:00

Warning: include(/home/clients/webman/webman_ring.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30

Warning: include(): Failed opening '/home/clients/webman/webman_ring.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30