Νέα του συλλόγου

11.07.2022
ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου εξαμηνου 2022

ΙΟΥΛΙΟΣ


10 ΚΑΚΟΠΕΡΑΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

Το επιβλητικό και πολύ στενό Φαράγγι Κακοπέρατος βρίσκεται περίπου 10χλμ νότια του Αχεντριά στα ανατολικά Αστερούσια Όρη. Η αρχή του βρίσκεται στην τοποθεσία Απομονή, δίπλα στο χωματόδρομο που ενώνει τον Αχεντριά με τη μονή του Αγίου Νικήτα, και καταλήγει στη φανταστική παραλία Σκιαδάκι με τα καταγάλανα νερά.  Το φαράγγι, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, είναι απροσπέλαστο καθώς σχηματίζει στην κοίτη του καταρράκτες, με το μεγαλύτερο στα 15μ ύψος. Για διάσχισή του κατά μήκος του ρέματος απαιτείται τεχνικός εξοπλισμός και ειδική εκπαίδευση. Παρόλα αυτά μπορεί κάποιος να περπατήσει ως τη θάλασσα με πολύ μεγάλη προσοχή, αποφεύγοντας τα δύσκολα σημεία με τους καταρράκτες από το πλάι.

Αρχηγοί: Νίκος Δασκαλάκης

Κώστας Καμουράκης τηλ:6932331608


24 ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΧΤΗ

Το Φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Νομού Λασιθίου, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία. Το μονοπάτι που το διασχίζει ξεκινάει βορειοανατολικά από το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στη βραχώδη παραλία του Ρίχτη, ανατολικά από το χωριό Καλαβρός. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου και εξόδου είναι περίπου 350 μέτρα. Το φαράγγι ακόμα και το καλοκαίρι έχει αρκετό νερό.

Ο καταρράκτης έχει νερό ακόμη και το καλοκαίρι και μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του στη λιμνούλα του. Όμορφο επίλογο στην πορεία αποτελεί η έξοδος από το φαράγγι στην όμορφη βοτσαλωτή παραλία του Ρίχτη.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 6974335007

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο.

Ώρα αναχώρισσης 8:00




ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


7 ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΛΥΓΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ

Ξεκινώντας από τη μικρή via ferrata θα διασχίσουμε ένα όμορφο κομμάτι του φαραγγιού, θα πάμε για μπάνιο στα πράσινα νερά.

ΑΡΧΗΓΟΣ  Κώστας Καμπουράκης τηλ:6932331608

Αναχώρηση 8:00 με δικά μας οχήματα

Ωρες πορείες 5


21 ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ

ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ

Το φαράγγι του Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου και έχει μήκος 3χλμ. Οι τεράστιες βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού φτάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, όπου ζουν σημαντικά είδη ορνιθοπανίδας. Από μέσα περνάει ο Κουρταλιώτης Ποταμός που πηγάζει από τον κάμπου του διασχίζει το φαράγγι και εκβάλλει στο διάσημο Φοινικόδασος του Πρέβελη.

Ώρες πορείας 6


Αρχηγός:Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190


Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο.

Ωρα αναχώρισης 8:00


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

10-11 ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΜΠΑΛΟ

Διανυκτέρευση στην παραλία Φαλάσαρνα με πανσέληνο.

"Εκεί που πετούν οι αετοί ! ": Απαιτητική πορεία σε κακοτράχαλο μονοπάτι που διατρέχει το σκληρό κι άγριο τοπίο της δυτικής Γραμβούσας με τις κάθετες πλαγιές ,τις απότομες σάρες και την υπέροχη θέα στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου! Απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση.

Αρχηγός: Σαββάκης Μανώλης 6972728967


Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο.

Ωρα αναχώρισης 15:00



25 ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΛΩΝΙ- ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΟΞΑΣ

Μετάβαση με δικά μας οχήματα στο Βουλισμένο Αλώνι. Εκεί στήνουν οι αναρριχητές για την δική τους δραστηριότητα, κι αφού τους δούμε λίγο, οι πεζοποροι αναχωρούμε για την ανάβαση στο Στρούμπουλα. Κατόπιν θα επισκεφτούμε και το σπήλαιο Δόξας.

Ώρα αναχώρησης 8:00

ΑΡΧΗΓΟΙ: Πεζοπορία: Κατερίνα Μαλεφιτσάκη 6937813144

Αναρρίχηση:  Γιάννης Κωνιωτάκης 6948485190



ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ


8-9 ΣΟΥΓΙΑ - ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

Μαζί με τον ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πεζοπορία στο πιο όμορφο, αλλά και αρκετά απαιτητικό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κρήτη. Αυτό, το μεγάλο σε μήκος παραλιακό μονοπάτι με τις συχνές υψομετρικές εναλλαγές, είναι κατάλληλο για εμπειρους πεζοπόρους και προσφέρει τοπία μαγευτικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από τη Σούγια με κατεύθυνση ανατολικά, διανυκτερεύουμε στην παραλία Δωμάτων και την επαύριο συνεχίζουμε ως την Αγία Ρουμέλη.

Ώρες πορείας: 6+6 • Β.Δ.: 3

Αρχηγός: Σαββάκης Μανώλης 6972728967



22-23 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ταύρη

Με διοργανωτή τον ΕΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων του νομού Χανίων, πάνω από το πανέμορφο οροπέδιο Ασκύφου, στην τοποθεσία Ταύρη, υψ. 1.200 μέτρα, όπου θα ανέβουμε το Σάββατο 22/10 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 23/10 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη στράτα, μέσα από όμορφους βράχινους σχηματισμούς και δασωμένες τοποθεσίες, στους πρόποδες της Μαδάρας, για να καταλήξουμε μέσα από τη χαράδρα της Στραβόραχης, στη γειτονιά του Πετρέ, πάλι στο οροπέδιο Ασκύφου. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 5 με 6 ώρες.


ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΣ



Πέμπτη 27 – Κυριακή 30

Πιέρια Όρη

Τα Πιέρια Όρη είναι ο ορεινός όγκος βορειοδυτικά του Ολύμπου. Η έκταση των Πιερίων εκτείνεται μεταξύ των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης και η ψηλότερη κορυφή είναι το Φλάμπουρο (2.193μ). Τα Πιέρια είναι ένα εκτεταμένο βουνό, εξαιρετικά δασωμένο με τις όμορφες και μακριές διαδρομές του να συνδυάζονται με την ηρεμία του τοπίου. Εκεί θα απολαύσουμε τέσσερις ημέρες με πεζοπορίες στη φθινοπωρινή φύση.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΣ


ΝΟΕΜΒΡΗΣ


6 ΚΟΡΙΤΣΙ- ΒΡΩΜΟΝΕΡΟ - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΟΥΣΩΝΑ

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο

Ώρα αναχώρησης από Μοίρες 7:00


19-20 ΠΑΧΝΕΣ

ο Σάββατο θα αναχωρήσουμε με δικά μας οχήματα και προορισμό την Ανώπολη και τον Ξενώνα Αλώνια που θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή πρωί θα πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για την υψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων και την δεύτερη στην Κρήτη, τις Πάχνες σε υψόμετρο 2453μ


Αρχηγός Γιάννης Κονιωτάκης 6948485190



ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ


4 ΖΑΡΩΜΑ- ΣΕΛΕΝΑ- ΝΗΣΙΜΟΣ- ΚΑΡΦΙ

Στα Λασιθιώτικα όρη.


Από το Νήσιμο ξεκινάει μονοπάτι που ανηφορίζει στην κορυφή της Σελένας (1558μ) μέσω της τοποθεσίας Ζάρωμα

Μέσα από το οροπεδιο Νήσιμο διέρχεται ο δρόμος που οδηγεί δυτικά, στο εκκλησάκι της Αγίας Αριάδνης και αποτελεί το μοναδικό εκκλησάκι σε όλη την Ελλάδα αφιερωμένο σε αυτή την Αγία (γιορτάζει 18 Σεπτεμβρίου). Δίπλα από το εκκλησάκι ξεκινάει ένα ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στον υστερομινωϊκό οικισμό Καρφί. Το Καρφί είναι ένα απόκρημνο ύψωμα που έχει απέραντη θέα στις βόρειες ακτές της Κρήτης και φαίνεται ότι αποτέλεσε σημαντική πόλη, λόγω της στρατηγικής θέσης του.

Ώρες πορείας 6

Αρχηγός: Σαββάκης Μανώλης 6972728967

& Θανάσης Κολοτούρος


Η μετάβαση θα γίνει

με λεωφορείο

Ώρα αναχώρησης 7:00



18 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ

ΒΡΟΝΤΗΣΙ ΣΑΜΑΡΙ ΔΥΟ ΠΡΙΝΟΙ ΖΑΡΟΣ

Επετειακή όπως κάθε χρόνο, η τελευταία. Βροντήσι-Σαμάρι-Δυο Πρίνοι-Ζαρός

Πληροφορίες ΔΣ

 

 

 

Φωτογραφίες


Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Αναχώρηση: 08:00
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024
11-12 ΠΑΧΝΕΣ
Αναχώρηση: 14:00
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΠΛΑΤΥΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Αναχώρηση: 08:00

Warning: include(/home/clients/webman/webman_ring.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30

Warning: include(): Failed opening '/home/clients/webman/webman_ring.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30