Εξορμήσεις

26.09.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Κόκκινη Άμμος

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 και ο Ε.Ο.Σ Μοιρών επισκέφθηκε την παραλία της Κόκκινης Άμμου .Με αφετηρία τα Μάταλα αρκούν δέκα λεπτά ανηφορικής πορείας και άλλα τόσα κατηφορικής για να βρεθείς στην καταπληκτική αυτή παραλία . Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθείτε ! Οι ενημερωτικές πινακίδες (υπερβολικά πολλές !!!! )δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να αποκλίνετε του προορισμού σας .

Η παραλία πήρε το όνομά της από το σκούρο , καφεκόκκινο χρώμα της άμμου .Όμορφη και απομονωμένη με καθαρά κρυστάλλινα νερά σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τα Μάταλα . Θεωρείται παραλία γυμνιστών. ( τώρα τελευταία λουόμενοι με μαγιό κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους )

Πριν λίγα χρόνια είχε προταθεί από το ταξιδιωτικό κανάλι Travel Channel ως η 3η καλύτερη παραλία γυμνιστών στον κόσμο !!!

Το κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά αναζωογόνησε σώμα και πνεύμα .Αξίζει να αναζητήσετε και να φωτογραφήσετε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γάλλου καλλιτέχνη ο οποίος άοκνα σμίλεψε τους βράχους της παραλίας . Αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο πήραμε το δρόμο της επιστροφής . Στην κορυφή του υψώματος ακολουθήσαμε δεξιά ένα μικρό αλλά ευδιάκριτο μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε στις αλυκές .Λίγα λεπτά αργότερα αντικρίζαμε μια πανοραμική όψη του κόλπου των Ματάλων .

Αξίζει να περπατήσετε το πολύ όμορφο αυτό μέρος όχι μόνο για την παραλία του . Στην περιοχή υπάρχουν σπηλιές αρκετές από τις οποίες κατοικούνται το καλοκαίρι .Και αν είστε προσεκτικοί , σίγουρα θα παρατηρήσετε πληθώρα απολιθωμάτων που μαρτυρούν την αέναη μετακίνηση του φλοιού της γης .

Καλοκαίρι είναι και δε θα περάσει !

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ