Εξορμήσεις

13.02.2022
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - ΚΟΡΦΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη είχε φορέσει τα καλά του.

Μια όμορφη δυνατή παρέα 26 ορειβατών κάθε ηλικίας ξεκινήσαμε από την θέση Σελί στην ανατολική μεριά αυτής της αγέροχης κορφής, με προορισμό το μιτάτο των Καψάληδων απ όπου και θα ξεκινούσε η ανάβαση για το Κουδούνι.

Οι ώρες πολλές στο μαλακό χιόνι, δε μας άφηναν πολλά περιθώρια για να ολοκληρώσουμε όλοι αυτή την απαιτητική πορεία. Έτσι όταν φτάσαμε στον Τίμιο σταυρό και το μιτάτο, αποφασίσαμε οι περισσότεροι να ολοκληρώσουμε εκεί την πορεία και να απολαύσουμε την θέα, παιχνίδια στο χιόνι, και αναπλήρωση ενέργειας με ότι καλό κρατούσε ο καθένας.

Στη συνέχεια πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Βέβαια έξι δυνατοί και αποφασιστικοί ορειβάτες της παρέας επιχείρησαν ανάβαση στην κορυφή, και το πέτυχαν σε σύντομο χρόνο… τόσο που ολοκλήρωσαν την πορεία τους πολύ πιο γρήγορα απ όσο μπορεί κάποιος να υπολογίσει σε χιονισμένο πεδίο.

Η επαφή με την φύση, ο σεβασμός στο περιβάλλον και ο σεβασμός στις δυνάμεις του προσωπικά ο καθένας, στο τέλος της μέρας αφήνει μια γλυκιά κούραση και μια ακόμα πιο γλυκιά ανάμνηση.

Φωτογραφίες: Μανώλης Ντρετάκης - Μανώλης Σαββάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024
Φρατιανο Φαράγγι
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Αναχώρηση: 05:30

Warning: include(/home/clients/webman/webman_ring.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30

Warning: include(): Failed opening '/home/clients/webman/webman_ring.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /usr/www/users/eosmoiro/_includes/footer.webman on line 30