Εξορμήσεις

11.02.2020
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - ΣΕΛΙ - ΔΑΣΟΣ ΡΟΥΒΑ - ΖΑΡΟΣ

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΡΟΥΒΑ

Την Κυριακή 9-2-2020 ενώ στο αρχικό μας πρόγραμμα ήταν ανάβαση στην κορφή Κουδούνι, η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών δε μας επέτρεψε να την πραγματοποιήσουμε. Έτσι μια μεγάλη ομάδα ορειβατών του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών με αρχηγό το Σαββάκη Νεκτάριο, αρχίσαμε την πορεία μας από τη θέση "Σελί" (υψ 1200μ) του ανατολικού Ψηλορείτη, με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν.

Το καινούργιο χιόνι είχε σκεπάσει όλο το Γέρο Ψηλορείτη και στη περιοχή που είμαστε είχε περίπου 50 εκατοστά. Το μαγευτικό δάσος του Ρούβα το είδαμε με διαφορετική οπτική γωνία και παίξαμε με τα χιόνια.

Στο Λάκκο του Ρούβα κάναμε μεγάλη στάση γευματίσαμε.

Το απομεσήμερο αφήσαμε πίσω τα χιόνια και χωθήκαμε μέσα στο άγριο φαράγγι του "Γάφαρη " ή Ζαρού, με τις κάθετες ορθοπλαγιές κατάφυτες από πεύκα και πρίνους σπάνιας ομορφιάς. Το ποτάμι ήταν ορμητικό, κατέβαζε μεγάλες ποσότητες νερού και ο καταρράχτης ήταν πολύ εντυπωσιακός.

Στην μαγευτική λίμνη του Ζαρού φθάσαμε μετά από 5 ώρες αξέχαστης πορείας, διανύοντας 11,5 και πλέον χιλιόμετρα.-

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης & Μανόλης Δακανάλης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023
24-27 Μαρτίου Ορεινή Κορινθία – Ζήρεια
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 02 Απριλίου 2023
ΜΕΣΩΝΑΣ
Αναχώρηση: 07:30
Κυριακή, 09 Απριλίου 2023
ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ
Αναχώρηση: 07:30
Κυριακή, 23 Απριλίου 2023
ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Αναχώρηση: 08:00