Εξορμήσεις

26.07.2019
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Αγιοφάραγγο

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΟΙΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ

Το δiήμερο 20-21 Ιουλίου 2019 ο Ορειβατικος Μοιρών με αρχηγό τον Κώστα Καμπουράκη ακολουθώντας πίσω από τις σκιές των πατέρων ασκητών που ασκήτευσαν διαχρονικά από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ίσαμε σήμερα σ αυτόν τον ιερό τόπο, φθάσαμε στον όρμο του Αγιοφάραγγου με τα κρυστάλλινα νερά.

Το φαράγγι είναι απείρου κάλλους με απόκρυμνους βράχους και αμέτρητες σπηλιές.Μέσα στο φαράγγι είναι ο βυζαντινός ναός του Αγίου Αντωνίου και τη σημερινή του μορφή έχει παρει από τον 14ο αιώνα.

Το Αγιοφάραγγο και η ευρύτερη περιοχή με τους σπηλαιώδης ναούς είναι οι Άγιοι τόποι της Κρήτης.Το τοπίο καθυποβάλλει τον επισκέπτη, ο οποίος διαλογίζεται, αναπτερώνεται η ψυχή του και μετά το προσκύνημα στον Άγιο Αντώνιο, λυτρώνεται με μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του όρμου

Κείμενο : Μανόλης Δακανάλης

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022
8-9 ΣΟΥΓΙΑ - ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ
Αναχώρηση: 00:00
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022
22-23 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Αναχώρηση: 14:00
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022
Πέμπτη 27 – Κυριακή 30 Πιέρια Όρη
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022
ΚΟΡΙΤΣΙ- ΒΡΩΜΟΝΕΡΟ - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
Αναχώρηση: 07:00