Εξορμήσεις

29.11.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - ΚΑΜΑΡΑΪΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

Καμαραϊκό σπήλαιο από Καμάρες

Το Καμαραϊκό Σπήλαιο, βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 1700μ .

Από τις Καμάρες ξεκινάει το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο, μετά από μια απότομη ανάβαση, περίπου 4 ωρών που διασχίζει το όμορφο Καμαραϊκό Δάσος.

Όσο ανεβαίνεις, κοιτάζεις πίσω και βλέπεις τον κάμπο την Μεσσαρας και την υψομετρική διαφορά που μεγαλώνει, και η εικόνα γίνεται όλο και πιο μαγική.

Στη διαδρομή συναντάς 3-4 πηγές τρεχούμενο πόσιμο νερό.

Το δάσος , το ανάγλυφο , η αγριότητα του τοπίου , το Καμαραϊκό Σπήλαιο θα δικαιολογήσουν την κούραση του ορειβάτη.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ανεβήκαμε 12 Ορειβάτες του ΕΟΣ Μοιρών μια καταπληκτική μέρα με ιδανική θερμοκρασία. Αφού φτάσαμε στο Σπήλαιο, άρχισε να απλώνεται ένα πέπλο από τα σύννεφα που μαζεύονταν και σαν κουρτίνα μας έκρυβε τον κάμπο. Αφού κάναμε μια μικρή εξερεύνηση μέσα στο σπήλαιο, ξεκινήσαμε για την ζόρικη κατάβαση.

Κατα κοινή ομολογία… και οι δώδεκα (ορειβάτες) ήταν υπέροχοι!!

Δείτε το μονοπάτι.


 

Powered by Wikiloc
Φωτογραφίες Νεκτάριος Σαββάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019
Παξιμάδια
Αναχώρηση: 08:00