Εξορμήσεις

20.12.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Κόφινας Αστερουσίων

Tον Κόφινα την ψηλότερη κορυφή των Αστερουσίων με ύψος 1.231 μ ανέβηκε ο ΕΟΣ Μοιρών την Κυριακή 19-12-2010 . Το βουνό Κόφινας πήρε το όνομα του από το σχήμα της κορυφής του που από τα βόρεια μοιάζει με κοφίνι βαλμένο ανάποδα.

Τόπος λατρείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα . Σήμερα στην κορυφή του υπάρχει το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζει στις 14 του Σεπτέμβρη . Αρκετά εντυπωσιακό γεγονός είναι το έθιμο ? τελετουργία που γίνεται την παραμονή και την ημέρα της γιορτής . Οι πιστοί μαζί με τον ιερέα της περιοχής μαζεύουν τα «μήλα του Κόφινα» τους καρπούς από ένα δέντρο της περιοχής «Σορβιά η Ακανθώδης»και αφού ευλογούνται μοιράζονται στους πιστούς . Θεωρείται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες .

Η θέα από την κορυφή είναι μαγευτική τόσο στην πεδιάδα της Μεσαράς όσο και στο Ν.Κρητικό που απλώνεται μπροστά σου .

Κείμενο & φωτογραφίες : Θωμάς Παρθενάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ