Εξορμήσεις

12.12.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Βότομος - Ζαριανό φαράγγι

Βότομος - Ζαριανό φαράγγι.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και μια μικρή ομάδα του Ε.Ο.Σ Μοιρών αψηφήσαμε την κακοκαιρία και επιχειρήσαμε να ανέβουμε το Ζαριανό φαράγγι για το δάσος του Ρούβα .

Η έντονη χιονόπτωση της προηγούμενης ημέρας βοήθησε ώστε η μικρή αυτή πορεία να μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μας . Τοπία γνώριμα που τα έχουμε περπατήσει αρκετές φορές , τώρα ντυμένα στα λευκά μας παρουσίαζαν μια τελείως διαφορετική όψη τους . Είναι απορίας άξιο πώς η μονοτονία του λευκού μπορεί να δώσει τέτοιες εικόνες και να δημιουργήσει τέτοια συναισθήματα , αλλά κυρίως να επιβάλλει με ένα μοναδικό τρόπο που μόνο το χιόνι μπορεί την απόλυτη ησυχία. Κανένας θόρυβος παρά μόνο το τρίξιμο του χιονιού καθώς συμπιεζόταν κάτω από το βάρος της μπότας και του σώματός μας δε διατάρασσε την απόλυτη αυτή ηρεμία και γαλήνη .

Μπορεί να μην φτάσαμε στο δάσος του Ρούβα λόγω της επιδείνωσης του καιρού όμως αυτό δε στενοχώρησε κανένα . Το ζεστό ρόφημα με συνοδεία τα υπέροχα κουλουράκια και τυροπιτάκια της Ειρήνης που απολαύσαμε στη Λίμνη έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη μικρή αυτή πορεία .

Και στην άλλη με το καλό !!!

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ