Εξορμήσεις

23.11.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Δίας Jupiter Γιούχτας Αρχάνες

Δίας  Jupiter  Γιούχτας  Αρχάνες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών επισκέπτεται το ιερό βουνό του Γιούχτα .


Πάνω από τις Αρχάνες , το ιερό βουνό ο Γιούχτας . Στην μια κορυφή του ο Τίμιος Σταυρός , στην άλλη τα απομεινάρια του ιερού του Δία .

Αδιαφορούν για τα πλακόστρωτα , αδιαφορούν για τα σκαλοπάτια , μα νοιάζονται για τα σκουριασμένα τέλια και σίδερα που έχουν στήσει τα σύγχρονα αυτιά του κόσμου χωρίς καμιά προσοχή για την καλαισθησία του Ιερού Βουνού .

Κάτω οι Αρχάνες ξακουστές . Τα σταφύλια τους και τα κρασιά τους ονομαστά , στο βάθος βόρεια , ήρεμο το Ηράκλειο και μακριά νότια ως τις Τρεις Εκκλησιές σ? αναμονή το ξημέρωμα του αύριο .

Kείμενο : Απόστολος Παυλίδης

Φωτογραφίες : Γιώργος Σπυριδάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ