Εξορμήσεις

18.10.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Αφέντης Χριστός - Δίκτη

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 και μια ομάδα από 12 μέλη του Συλλόγου μας ανέβηκε στην κορυφή «Αφέντης Χριστός» 2.141 μ στη Δίκτη . Σκληρό και κακοτράχαλο το βουνό , χωρίς εμφανή μονοπάτι στο πρώτο μέρος απαιτεί σεβασμό και προσοχή από τον ορειβάτη . Σε αποζημιώνουν όμως οι εκπληκτικές εικόνες που αντικρίζεις όχι μόνο από την κορυφή , αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια της ανάβασης . Μπορεί να υστερεί μόλις 6μ από την ψηλότερη κορυφή του ορεινού όγκου της Δίκτης -Σπαθί 2.147μ- , δεν υστερεί όμως καθόλου σε ομορφιά .

Κείμενο & φωτογραφίες :Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ