Εξορμήσεις

19.04.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Ψηλορείτης από Τουμπωτό Πρίνο

Στις 17 & 18 Απριλίου 2010 ο Ε.Ο.Σ Μοιρών βρέθηκε στο ψηλότερο όρος της Κρήτης , στον Ψηλορείτη ( 2 .456 μ ) .Το βουνό των Κουρητών και του Δία που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Ίδη . Το Σάββατο το βράδυ μετά από καλό φαγητό , μουσική και τραγούδι οι σκηνές που στήθηκαν έξω από το χώρο του καταφυγίου φιλοξένησαν 14 ορειβάτες .

Nωρίς το  πρωί την άλλη μέρα , λόγω της μεγάλης ζέστης για την εποχή ξεκινήσαμε για την κορυφή . Δεν τη φοβήθηκαν ούτε οι μικρότεροι ούτε οι μεγαλύτεροι της παρέας που με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να την κατακτήσουν. Αρκετοί δε , ήταν αυτοί που ανέβαιναν για πρώτη φορά . Το ελάχιστο χιόνι , η υψηλή θερμοκρασία και η νηνεμία που επικρατούσε ξένισε τους περισσότερους και δημιούργησε αισθήματα θλίψης σε κάποιους . Όπως και να' χει η χαρά της κατάκτησης της κορυφής του Τιμίου Σταυρού είναι μεγάλη γεμίζοντας αυτοπεποίθηση και δύναμη παλιούς και νέους ορειβάτες .

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης , Θωμάς Παρθενάκης , Γιώργος Σπυριδάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022
8-9 ΣΟΥΓΙΑ - ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ
Αναχώρηση: 00:00
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022
22-23 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Αναχώρηση: 14:00
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022
Πέμπτη 27 – Κυριακή 30 Πιέρια Όρη
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022
ΚΟΡΙΤΣΙ- ΒΡΩΜΟΝΕΡΟ - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
Αναχώρηση: 07:00