Εξορμήσεις

07.07.2019
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Madeira - Pico de Ruivo

Η Μαδέρα , είναι ένας τεράστιος ηφαιστειογενής βράχος που χύνεται από το 1.862μ στη θάλασσα , 861 χμ από την Πορτογαλία στον Ατλαντικό Ωκεανό .Το εκπληκτικό ανάγλυφο του νησιού με τα ψηλά βουνά και τις κάθετες κλίσεις, το υποτροπικό κλίμα με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από τους 17οC-23ο C ,και το τροπικό δάσος της το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κάνουν το νησί ιδανικό προορισμός για τους πεζοπόρους και φυσιολάτρες . Αξίζει να σημειωθεί ότι ΟΛΑ τα μονοπάτια είναι ασφαλισμένα και σε τέλεια κατάσταση , αφού περνάνε από κάθετες πλαγιές και γκρεμνά . Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι levadas , χαρακτηριστικά χτισμένα ρυάκια καταπότες, που διατρέχουν όλο το νησί για 2.500 χμ .

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αφορούν μία από τις πιο ωραίες διαδρομές του νησιού που ενώνει τα δύο ψηλότερα βουνά στη Μαδέιρα , από το Pico de Areeiro στο Pico de Ruivo .

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020
ΒΡΟΝΤΗΣΙ - ΣΑΜΑΡΙ - ΔΥΟ ΠΡΙΝΟΙ - ΖΑΡΟΣ
Αναχώρηση: 08:00