Εξορμήσεις

15.03.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Δάσος Ρούβα από Βότομο

Διάσχιση του φαραγγιού του Αγίου Νικολάου από τη λίμνη Ζαρού μέχρι το δάσος Ρούβα στη θέση Άι-Γιάννη πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 ο ΕΟΣ Μοιρών .Το δάσος του Ρούβα βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δασικά υποσυστήματα που έχουν απομείνει στο Νομό Ηρακλείου με τεράστια αισθητική και οικολογική αξία . Κυρίαρχο είδος του δάσους είναι ο πρίνος Quercus coccifera.

Η συμμετοχή ήταν υπεράνω προσδοκιών . Πάνω από 40 άτομα ,παλιοί και νέοι ορειβάτες ( μερικοί περπατούσαν για πρώτη φορά μαζί μας ) απόλαυσαν ένα πανέμορφο τοπίο . Το έντονο ανάγλυφο , η πλούσια βιοποικιλότητα , το κρυστάλλινο νερό που κυλούσε στο διάβα μας , η χαλαρή ατμόσφαιρα και η καλή παρέα εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες που έδωσαν την υπόσχεση ότι θα είναι μαζί μας και στις επόμενες εξορμήσεις μας .

Τα μάγουλα του φαραγγιού , του ουρανού σιμώνουν

κι όσοι μπορούν και τα περνούν , ποτέ δε μετανιώνουν .

Α.Παυλίδης

Κείμενο - φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022
8-9 ΣΟΥΓΙΑ - ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ
Αναχώρηση: 00:00
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022
22-23 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Αναχώρηση: 14:00
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022
Πέμπτη 27 – Κυριακή 30 Πιέρια Όρη
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022
ΚΟΡΙΤΣΙ- ΒΡΩΜΟΝΕΡΟ - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
Αναχώρηση: 07:00