Εξορμήσεις

19.05.2019
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Σούγια - Αγιά Ρουμέλη Ε4

Σούγια - Αγία Ρουμέλη : Το ομορφότερο και δυσκολότερο μονοπάτι στην Κρήτη συνδέει παραλιακά τη Σούγια με την Αγία Ρουμέλη ,στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Η πορεία εξαιρετικά δύσκολη με έντονα υψομετρικά και μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Σε αποζημιώνει όμως με τα μοναδικά τοπία που αντικρίζεις : δάση από πεύκα που ροβολάνε μέχρι τη θάλασσα , αρχαίες πόλεις και κάστρα , ξωκλήσια που φωλιάζουν σε απάνεμα λιμάνια με ιαματικά νερά ή αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο σε κάθετα γκρεμνά ,πέτρινους φρουρούς σε φυσικά λιμάνια , δύσβατα ή απάτητα φαράγγια και κυρίως ...παρθένες παραλίες που χαράζουν για πάντα στο μυαλό σου το μοναδικό χρώμα των νερών τους ! Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο , τον Μανώλη και τον Νίκο για την εμπιστοσύνη και τη θαυμάσια συντροφιά τους !

 

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
Βροντήσι - Σαμάρι - Δυο Πρίνοι -Άγιος Νικόλαος
Αναχώρηση: 08:00