Εξορμήσεις

24.02.2019
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

Το Σαββ/κο 16-17 Φεβρουαρίου, ήταν προγραμματισμένο να διανυκτερεύσουμε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου Τουμπωτός Πρίνος και το πρωί να ανεβούμε στην πιο ψηλή κορφή του Ψηλορείτη.

Ξεκινήσαμε Σάββατο μεσημέρι με δυσοίωνες προβλέψεις, αλλά με θετική ενέργεια, κι ακόμα κι αν δεν μας άφηνε ο καιρός για κορφή, (αφού το χιόνι και οι βροχή είναι ευλογία φέτος για τον τόπο μας) θα περνούσαμε τη νύχτα στο καταφύγιο και το πρωί θα αποφάσιζαν οι αρχηγοί μας Μανώλης Σαββάκης και Κώστας Καμουράκης, αν όσοι διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα επιχειρούσαν ανάβαση.

Πράγματι το χιόνι πολύ!! Αφήσαμε τα αυτοκίνητα λίγο πιο πάνω απο το Παρδί και περπατήσαμε 1μιση ώρα ως το καταφύγιο.Οι πλαγιές του Ψηλορείτη πανέμορφες με φρέσκο χιόνι! Μετά από μια όμορφη ζεστή νύχτα δίπλα στις αναμμένες ξυλόσομπες και ιδιαίτερα ωραίο φαγητό από τον Μιχάλη, το πρωί οι αρχηγοί αποφάσισαν να περπατήσουμε ως τις Καλογράδες, αφού ψηλά ο καιρός έκλεινε και χιόνιζε, οπότε δε θα ήταν ασφαλής η ανάβαση στην κορφή.

Τι σημασία έχει; Περάσαμε καταπληκτικά και είδαμε εικόνες μαγικές.Η ομορφιά του τοπίου αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του Μανώλη Ντρετάκη βασικά και ένα βίντεο από την Κατερίνα Μαλεφιτσάκη.

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020
ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ
Αναχώρηση: 11:00
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020
ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΤΣΟΥ
Αναχώρηση: 08:00