Εξορμήσεις

30.09.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Άγιος Ιωάννης - Μονή Κουδουμά

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΛΥΓΙΑΣ

30 Σεπτεμβρίου κι ενώ το πρωί ξεκίνησε με δυνατή βροχή αλλάζοντας μας τα σχέδια κατα ένα μέρος, αφού αποφασίσαμε πως θα ήταν επικίνδυνο να μπούμε στο φαράγγι... 19 άτομα από τον σύλλογό μας και έξι ακόμα φίλοι από την περιοχή του Αη Γιάννη, ξεκινήσαμε με θετική σκέψη για μια πορεία στο υπέροχο μονοπάτι Αγιος Ιωάννης - Ι.Μ. Κουδουμά. Τελικά ήταν μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα στα πανέμορφα Αστερούσια. Αρχικά πήγαμε στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια προχωρήσαμε μέσα από το πευκόφυτο μονοπάτι έτσι όπως είναι μετά τα πρωτοβρόχια πιο εντυπωσιακό, για την Ι.Μ. Κουδουμά. Αφού φτάσαμε, δεχτήκαμε την φιλοξενία της Μονής με γεύμα, χαλαρώσαμε και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Στο Αγαδικό κάναμε και το μπάνιο μας... που το πρωί με τη βροχή δε το φανταζόμασταν.

Πάντα με πρώτη σκέψη την ασφάλεια... αξίζει να τολμάς!!

Φωτογραφίες: Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ