Εξορμήσεις

21.02.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Φαράγγι Πλατανιών

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου μέλη του Συλλόγου μας  πραγματοποίησαν αναγνωριστική διάσχιση στο «Φαράγγι των Πλατανιών» στο Αμάρι . Η νέα αυτή  ορειβασία για το Σύλλογό μας , θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Πανέμορφο τοπίο με αιωνόβιες ελιές , πρίνους και πεύκα  συμβιώνουν αρμονικά σε όλη τη διαδρομή . Το άριστα σηματοδοτημένο  μονοπάτι  οδηγεί στο  σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου για στιγμές χαλάρωσης ,κατάνυξης και ηρεμίας  .

Η περιοχή του φαραγγιού των Πλατανιών είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, είναι ζώνη προστασίας της ορνιθοπανίδας (SPA) καθώς και καταφύγιο άγριας ζωής.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου και τα πολλά αυθόρμητα και αβίαστα χαμόγελα . Και την άλλη εβδομάδα με καλό .

Φωτογραφίες : Ντρετάκης Μανώλης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ