Εξορμήσεις

21.08.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Διάσχιση Κουρταλιώτη-Πρέβελη

5 Αυγούστου 2018

Το φαράγγι του Κουρταλιώτη ή Κουρταλιώτικο βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα του νομού Ρεθύμνου. Ξεκινάει από τον κάμπο του χωριού Κοξαρέ και ρέει ανάμεσα στα βουνά Κουρούπα (984 μ) και την κορυφή Κούλες (676μ) του Ξηρού Όρους. Οι τεράστιες βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού φθάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, Από μέσα περνάει ο Κουρταλιώτης Ποταμός που πηγάζει από τον κάμπου του Αγίου Βασιλείου, διασχίζει το φαράγγι και εκβάλει στο διάσημο Φοινικόδασος του Πρέβελη.

 

Φωτογραφίες : Thanasis Kolotouros

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019
Παξιμάδια
Αναχώρηση: 08:00