Εξορμήσεις

08.03.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Φαράγγι Ζαρού - Δάσος Ρούβα

Φαράγγι Ζαρού - Δάσος Ρούβα . Ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της περιοχής μας . Το επιβλητικό Ζαριανό φαράγγι που ξεκινάει από τη λίμνη Ζαρού και καταλήγει στο μοναδικό δάσος του Ρούβα με το μεγαλύτερρο πρινόδασος της Κρήτης .

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα για την εποχή, ξεκινήσαμε μια μεγάλη παρέα Ορειβατών για την αγαπημένη μας πορεία από το Ζαριανό φαράγγι προς το δάσος του Ρούβα. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε αρκετά νέα μέλη αφού όπως έχουμε ξαναπεί είναι μια ιδανική πορεία για αρχάριους… τόσο όμορφη που κάνει τον καθένα ν αγαπήσει την πεζοπορία.

Έτσι λοιπόν 35 άτομα ξεκινήσαμε από το Βότομο με αρχηγό τη Μακρυδάκη Βαγγελιώ (Καμέλια) γεμάτοι ενέργεια.

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθαρή λόγω του νοτιά, αλλά τίποτα δε μπορεί να αγγίξει την ομορφιά του Φαραγγιού. Ειδικά όταν αρχίσαμε να βλέπουμε και να ακούμε το νερό να κυλά. Μάλιστα ο καταρράκτης πάντα εντυπωσιάζει Μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στο δάσος, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας τη μέρα.

Έπειτα πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Η εξόρμησή μας κράτησε 6 ώρες.

Κείμενο : Μαλεφιτσάκη Κατερίνα

Φωτογραφίες : Νεκτάριος Σαββάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019
Χερσόνησος Σπιναλόγκας
Αναχώρηση: 07:00
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019
Καταφύγο Καλλέργη , Λευκά Όρη
Αναχώρηση: 13:00
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Κόζιακας - Ελάτη με τον ΕΟΣ Ηρακλείου
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019
Φαράγγι Ελυγιάς , Αστερούσια
Αναχώρηση: 08:00