Εξορμήσεις

07.02.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Χειμερινός Ψηλορείτης

Την τελευταία Κυριακή του Γενάρη , μια ομάδα μάχιμων ορειβατών από το Ηράκλειο και τις Μοίρες ανηφόρισαν μέχρι την ολόλευκη αυτή την εποχή , λόγω χιονιού , κορυφή του Ψηλορείτη , Τίμιος Σταυρός στα 2.456μ, ζώντας μια εκπληκτική εμπειρία.

Οι περισσότεροι ορειβάτες ήταν μέλη του ΕΟΣ Ηρακλείου που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη πορεία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αρχηγών αναβάσεων , ενώ ανάμεσα στους θαρραλέους που έφτασαν μέχρι την κορυφή ήταν κι ένα ζευγάρι από την Κροατία που δήλωσε ενθουσιασμένο από την ομορφιά των κρητικών βουνών .

 

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης , Νεκτάριος Σαββάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019
Φαράγγι Ελυγιάς , Αστερούσια
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019
Φαράγγι & Δρόμος Κουδουμά
Αναχώρηση: 07:30
Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
Σελί - Αστεροσκοπείο Σκίνακα με ποδήλατα
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 05 Μαΐου 2019
Φαράγγι Χαυγά , Οροπέδιο Λασιθίου
Αναχώρηση: 07:00