Εξορμήσεις

07.02.2018
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Χειμερινός Ψηλορείτης

Την τελευταία Κυριακή του Γενάρη , μια ομάδα μάχιμων ορειβατών από το Ηράκλειο και τις Μοίρες ανηφόρισαν μέχρι την ολόλευκη αυτή την εποχή , λόγω χιονιού , κορυφή του Ψηλορείτη , Τίμιος Σταυρός στα 2.456μ, ζώντας μια εκπληκτική εμπειρία.

Οι περισσότεροι ορειβάτες ήταν μέλη του ΕΟΣ Ηρακλείου που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη πορεία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αρχηγών αναβάσεων , ενώ ανάμεσα στους θαρραλέους που έφτασαν μέχρι την κορυφή ήταν κι ένα ζευγάρι από την Κροατία που δήλωσε ενθουσιασμένο από την ομορφιά των κρητικών βουνών .

 

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης , Νεκτάριος Σαββάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Κόζιακα
Αναχώρηση: 00:00
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018
Πλατάνια Αμαρίου
Αναχώρηση: 10:00
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018
Κουρταλιώτικο φαράγγι - Φοίνικες Πρέβελη
Αναχώρηση: 08:00
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018
30α γενέθλια του συλλόγου μας !
Αναχώρηση: 20:00