Εξορμήσεις

20.12.2017
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Αι-Νικόλας-Δυο Πρίνοι-Ζαριανό φαράγγι

Αι-Νικόλας-Δυο Πρίνοι-Ζαριανό Φαράγγι .

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών πραγματοποίησε την Κυριακή 17-12-17 μια ακόμα όμορφη εξόρμηση: Άγος Νικόλαος- Δύο Πρίνοι- Σαμάρι- Ζαριανό Φαράγγι.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ανηφορίζοντας φτάσαμε σε ένα πρινόδασος. Η δίωρη πορεία μας μέσα στο δάσος ήταν τόσο όμορφη, που κανένας δε σκεφτόταν την κούραση της ανάβασης.

Συνεχίσαμε την πορεία κατευθυνόμενοι στο Σαμάρι.Ο καιρός όμως και η φύση μας "ετοίμασαν" μια έκπληξη: Ξαφνικά άρχισε να βρέχει και πυκνή ομίχλη μας τύλιξε. Το τοπίο άλλαξε, πήρε άλλο χρώμα και άλλη μορφή. Έτσι, όλοι μαζί, δίπλα-δίπλα, προχωρήσαμε μέχρι τους Δύο Πρίνους. Εκεί, ίσα που προλάβαμε να θαυμάσουμε τους δύο πρίνους, που "φυλάνε" την πύλη στο Σαμάρι και μια δεύτερη έκπληξη μας περίμενε: Συναντήσαμε τρεις φίλους, που μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας ετοίμασαν εν ριπή οφθαλμού μεζεδάκια και πατάτες τηγανιτές.

Αφού ήπιαμε και τα κρασάκια μας, συνεχίσαμε ευδιάθετοι τον δρόμο μας. Ανάψαμε ένα κεράκι στο εκκλησάκι της Αγίας Ευφροσύνης και αρχίσαμε την κατάβαση προς το φαράγγι του Ρούβα. Μικρή στάση και στο εκκλησάκι του Αι- Γιάννη και να’μαστε μέσα στο φαράγγι, να περπατάμε μέσα στα κιτρινισμένα φύλλα και στα ρυάκια του νερού. Το δάσος αντηχούσε από τα γέλια, τα πειράγματα και την επαναλαμβανόμενη ιαχή μιας φιλοξενούμενης συνορειβάτισσας:" Θα τρελαθώωω! Είναι τέλεια!"

Και η πανέμορφη πορεία μας τελείωσε, αφήνοντας σε όλους ωραίες εντυπώσεις. Όλοι συγχαρήκαμε τον αρχηγό της εκδρομής, τον κύριο Μουζουράκη, για την επιλογή του και του συγχωρήσαμε το " εμπάργκο", που επέβαλε - σε μερικούς- στην γκρίνια!

Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές . Τα λέμε το 2018.

Κείμενο : Μαρία Παπαδάκη

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
Βότομος - Μέσα Ρούβας - Μιτάτο Καψάληδων
Αναχώρηση: 07:30