Εξορμήσεις

03.10.2017
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Μάρτσαλο

 

Μια μικρή και όμορφη πεζοπορία στο καταπληκτικό φαράγγι του Μαρτσάλου .

Ιδιαίτερο τόνο στο φαράγγι δίνουν ο σπηλαιώδης ναός της Παναγίας της Μαρτσαλιανής και οι φοίνικες του Θεόφραστου που δίνουν ένα εξωτικό τόνο στο τοπίο.

Οι φοίνικες του Θεόφραστου είναι ένα σπάνιο ενδημικό είδος το οποίο ευδοκιμεί σε αμμώδεις ή βραχώδεις περιοχές , κοντά στο επίπεδο της θάλασσας. Πήραν το όνομά τους από τον πατέρα βοτανικής , Θεόφραστο (372-287 π.Χ ) .

Το φαράγγι όπως και τα υπόλοιπα της περιοχής , αποτελούσαν ερημητήρια της Μονής Οδηγητρίας γι’αυτό και έχουν χαρακτηριστεί τόποι με έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα .

Η έξοδος του φαραγγιού καταλήγει σε μια πανέμορφη κι απάνεμη παραλία που δικαιολογεί και το όνομα της περιοχής , αφού Μάρτσαλο σημαίνει , σημαίνει , καλό λιμάνι , στα λατινικά .

Φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
Βότομος - Μέσα Ρούβας - Μιτάτο Καψάληδων
Αναχώρηση: 07:30