Εξορμήσεις

21.12.2009
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Κόφινας Αστερουσίων

Καθαρό και δροσερό αέρα , όμορφη θέα στο Νότιο Κρητικό και στον κάμπο της Μεσσαράς , εικόνες μιας άλλης εποχής στο γραφικό οικισμό «Θαλόρη» στα Καπετανιανά και τη φιλοξενία της Δεσποινούλας και του Γιάννη Κλημαθιανάκη στη Βαγιονιά που σε σκλαβώνει , απόλαυσαν οι ορειβάτες που συμμετείχαν την Κυριακή 20-12-09 στην εξόρμηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας στον Κόφινα .

Τόπος λατρείας για τους Μινωίτες όπως μαρτυρούν τα άφθονα βύσαλα από τις λαθρανασκαφές που βρίσκονται τριγύρω , τόπος λατρείας και σήμερα αφού στην κορυφή του βρίσκεται η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και λίγο χαμηλότερα η εκκλησία της Παναγίας . Μια τελετή δεντρολατρείας ( τα ιερά μήλα του Κόφινα ) που τελείται μαζί με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις 14 του Σεπτέμβρη ,μπορούμε να πούμε ότι ενώνει τους πιστούς στο πέρασμα των αιώνων.

Κείμενο & φωτογραφίες : Ντρετάκης Μανώλης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ